Ingrediënten
- 150 g Hollandse garnalen
- 4 grote, liefst al wat oudere bloemige aardappelen
- 50 g verse roomkaas
- ½ dl melk
- 1 el mierikswortelpasta
- 2 el fijngeknipte bieslook
- mespuntje mosterd
- aluminiumfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een diepe pan met een flinke laag koud water. Leg de deksel op de pan. Breng het water op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de aardappelen 10 minuten zachtjes koken.
- Leg de aardappelen op 4 stukken aluminiumfolie, bestrooi ze met een beetje zout en pak ze stevig in. Leg ze direct midden in de hete oven tot ze gaar zijn (ca. 1 uur). Prik met een vork in de aardappelen om te voelen of ze gaar zijn. De aardappelen zijn dan niet meer hard van binnen, maar nog wel stevig.
- Roer de verse roomkaas los met de melk en de mierikswortelpasta. Voeg de garnalen, een snufje peper en de helft van de bieslook toe. Snijd de aardappelen in de folie bijna doormidden en schep de garnalen-roomkaas erin. Strooi de rest van de bieslook erover.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.