Ingrediënten

  • 12 ontvelde tongfilets
  • 2 liter visbouillon
  • 50 g boter
  • 50 gram bloem
  • 4 eetlepels pestosaus
  • 1 el citroensap
  • zout en peper

Bereiding

Breng in een diepe pan 1½ liter bouillon aan de kook. Spoel de tongfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Rol de tongfilets losjes op en prik ze met cocktailprikkers vast. Leg de tongrolletjes in de pan met bouillon, breng het vocht weer tegen de kook aan en laat ze in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar worden. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en laat het mengsel al roerende op een laag vuur 2 minuten zachtjes garen. Draai het vuur hoog en voeg 2 dl koude bouillon toe en blijf roeren totdat het mengsel kookt en glad gebonden is. Roer beetje bij beetje nog 3 dl koude bouillon erdoor en laat de saus weer aan de kook komen. Voeg de pestosaus, het citroensap en naar smaak wat zout en peper toe. Haal de tongrolletjes voorzichtig (met een schuimspaan) uit de bouillon en verdeel ze over 4 grote borden. Verwijder de cocktailprikkers, trek ze een beetje los en schep de saus erover.



Lekker met tagliatelle en in olijfolie gebakken plakken courgette.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.