Ingrediënten

  • 600 gram zalmfilet
  • 200 gram fijn zout
  • 200 gram suiker
  • 100 gram kastanje champignons
  • 25 gram geroosterde pijnboompitten
  • ½ bosje bieslook
  • 2 eetlepels balsamicosiroop
  • Flinke scheut olijfolie

Bereiding

Meng het zout met de suiker, schep de helft in een schaal of braadslede, leg daarop de zalm en verdeel de rest van het suikermengsel over de zalm. Laat de zalm zo 24 uur marineren in de koelkast.

Maak de paddenstoelen goed schoon met een natte doek en zet ze onder in de olijfolie. Plaats dit op laag vuur en laat het 30 minuten verwarmen zonder te koken. (Dit kan ook in een oven op 80 tot 90 graden).

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.