Ingrediënten
- 4 moten tonijn à 150 g
- 250 g noedels
- 4 el olie
- 350 g groene asperges
- 200 g doperwten (diepvries)
- 3 el sojasaus
- sap van 1 limoen
- 2-3 el gembersiroop
- 2 tl sesamzaad, geroosterd
- ½ bosje koriander, grofgehakt
Bereiding
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Dep de moten tonijn droog met keukenpapier. Bestrijk ze aan beide kanten met 2 el olie en bestrooi met zout en peper.
- Verhit 2 el olie in een wok. Bak de asperges al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg de erwten toe en bak 2 minuten.
- Verhit intussen de grillpan. Gril de tonijn in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Breng de groenten op smaak met de sojasaus, het limoensap en de gembersiroop.
- Giet de noedels af, voeg ze toe aan de groenten en bak nog 1 minuut. Verdeel de noedels over 4 kommen. Leg er de tonijn bij en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.
Tip
Vervang de sojasaus, de gembersiroop en het limoensap door teriyakisaus of een andere roerbaksaus naar keuze.
Tonijn
Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
96 kcal/402 kj
- Vetten:
-
1.00 g.
- Eiwitten:
-
21.50 g.