Ingrediënten

  • 4 schollen
  • 2 eieren
  • 2 sneden witbrood, zonder korst
  • 5 el olijfolie
  • 1 (kleine) romaine sla, in repen
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 4 el caesardressing (flesje)
  • 50 g parmezaanse kaasvlokken

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en snijd ze in partjes. Snijd het brood in blokjes. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak het brood in 2-3 min. goudbruin. Bestrooi de croutons met zout en schud ze op een bord.
  2. Leg de schol op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de vis met de resterende 3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de schol onder de hete ovengrill in 8-10 min. gaar, schuif de bakplaat iets lager als de vis te donker kleurt.
  3. Verdeel intussen de sla met de uiringen en partjes ei over 4 borden. Sprenkel er de dressing over. Bestrooi de caesar salade met de kaasvlokken en de croutons. Leg de schol bij de salade op de borden en serveer.

Lekker met een partje citroen en ciabatta, gekookte krieltjes of verse frites.

Tip

Recept gemaakt of heb je een variatietip? Deel jouw foto met ons op Facebook o.v.v. #schol

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.