Ingrediënten

  • 600 g tilapiafilet
  • 1 prei
  • 25 g boter
  • 1 el bloem
  • ¼ tl zwarte peper, grofgemalen
  • 3 el vieux of cognac
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl kruidenbouillon (poeder)
  • 2 el crème fraîche
  • 50 g jong belegen kaas, geraspte
  • mespuntje mosterd

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Spoel de tilapiafilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de tilapiafilets in stukken van 5 cm. Was de prei en hak hem zeer fijn.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt. Voeg de fijngehakte prei toe en bak hem op een laag vuur in 2 minuten glazig. Roer de bloem en de peper erdoor en bak het nog 30 seconden. Voeg de cognac, de wijn en de kruidenbouillon al roerend toe. Breng de saus nog steeds roerend aan de kook en laat deze 3 minuten zachtjes koken.
  4. Roer de crème fraîche, 25 gram geraspte kaas, een snufje zout en de stukjes vis door de hete saus. Schep het gerecht direct in een lage ovenvaste schaal, strooi de rest van de kaas erover en laat het onder de hete grill goudbruin en gaar worden (ongeveer 4 minuten).

Lekker met aardappelpuree en doperwtjes.

Tilapia

Tilapia is een kweekvis.

Alles over Tilapia

Tilapia

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
114 kcal
/
481 kj
Vetten:
4.80 g.
Eiwitten:
17.90 g.