Ingrediënten
- 4 ontvelde scholfilets (500 g)
- 8 dunne plakken gerookte bacon
- 2 el (zonnebloem)olie
- 50 g boter
- 2 el bloem
- 2 tl zout
- 2 el citroensap
- 1 el geschaafde amandelen
- 1 el versgehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, dragon, dille)
Bereiding
- Bak de plakken bacon in 1 minuut onder een hete grill of 30 seconden in de magnetron. Zet ze terzijde en houd ze warm.
- Spoel de scholfilets af en dep ze droog.
- Verhit de olie met 15 gram boter in een grote koekenpan.
- Meng de bloem met peper en zout. Haal de visfilets door de bloem. Bak ze in 2-3 minuten, afhankelijk van de dikte, aan beide kanten licht goudbruin. Leg ze op een voorverwarmde schaal en leg de plakjes bacon ertussen.
- Verhit de rest van de boter in een schone koekenpan totdat deze lichtbruin is en nootachtig ruikt. Voeg de amandelen, het citroensap en de kruiden toe en giet dit mengsel over de vis en de bacon.
Lekker met gebakken krieltjes en Parijse (ronde) worteltjes bij.
Schol
Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
94 kcal/393 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.