Ingrediënten

  • 600 g scholfilet
  • 75 g bloem
  • 1 el paprikapoeder of chilipoeder
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3-4 el olijfolie
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • zout en peper

Bereiding

  1. Halveer de scholfilets in de lengte, spoel ze af onder stromend water en dep ze droog. Roer op een bord de bloem, chilipoeder, Italiaanse kruiden, 2 theelepels zout en peper door elkaar. Wentel de scholfilets door de bloem, schud overtollige bloem eraf.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de scholfilets (in gedeelten) in 5-7 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
  3. Halveer de tomaatjes en leg ze met het snijvlak in het bakvet. Bak ze in 2 minuten bruin. Leg op vier borden elk drie scholfilets en leg de tomaatjes ernaast.

Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.