Ingrediënten

  • 4 kant-en-klaar gebakken schollen (vers of diepvries)
  • 100 g rozijnen
  • 1½ dl sinaasappelsap
  • 1 tl tijm
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries)
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de schollen naast elkaar in een wijde ovenschaal en laat ze in de oven in 10-15 minuten heet worden, dek ze eventueel losjes af met aluminiumfolie.
  2. Breng in een steelpan de rozijnen met het sinaasappelsap, de tijm, sambal en zout en peper naar smaak aan de kook. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen en het vocht verdampen. Laat de rozijnen afkoelen tot lauw en schep dan de bieslook erdoor.
  3. Leg de schollen op 4 borden en schep de salsa erop.

Lekker met gebakken aardappeltjes en gemengde sla.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.