Ingrediënten
- 4 scholfilets
- 4 Italiaanse bollen
- 1 ei, losgeklopt
- 2 el olijfolie
- 1 potje groene pesto
- 2 tomaten, in plakken
- rucola
- bloem
- paneermeel
- peper en zout
Bereiding
- Bak de Italiaanse bollen warm en, als nodig, gaar.
- Spoel de scholfilets af en dep ze goed droog. Bestrooi beide zijden met peper en zout.
- Doe de bloem, het ei en paneermeel apart in diepe borden en haal de scholfilets achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel. Verwarm een ruime koekenpan met twee eetlepels olijfolie en bak de scholfilets aan beide kanten goudbruin.
- Snijd de broodjes doormidden, bestrijk met een flinke eetlepel groene pesto, leg de schol erop en beleg deze met een plakje tomaat en wat rucola.
Schol
Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
94 kcal/393 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.