Ingrediënten

  • 600 g rode poonfilet
  • 2 tl zout
  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 2 el citroensap
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 4 partjes citroen

Bereiding

  1. Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog.
  2. Wrijf de poon in met het zout. Pel en snipper de ui.
  3. Laat de boter smelten in een ruime koekenpan en bak hierin als de boter bruin begint te worden de poonfilets aan beide kanten bruin en gaar (6-8 minuten afhankelijk van de dikte van de filets).
  4. Voeg halverwege de baktijd de ui toe en bak deze mee. Voeg het citroensap en de peterselie aan de vis in de pan toe. Leg de poonfilets op een schaal en garneer met de partjes citroen.

Lekker met gekookte krielaardappeltjes en spinaziesalade.

Poon

De rug en bovenzijde van de poon zijn lichtrood. De onderzijde is oranje of wit. De rode poon wordt maximaal 40 cm lang. Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. De poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.

Alles over Poon

Poon

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
118 kcal
/
494 kj
Vetten:
5.03 g.
Eiwitten:
17.02 g.