Ingrediënten
- 150 g gepelde Hollandse garnalen
- 100 ml slagroom
- 200 ml mayonaise
- 2 el tomatenketchup
- paprikapoeder
- 1 citroen
- 8 eieren
- 8 el melk
- versgemalen peper en zout
- verse bieslook of dille
- boter
- rucola
Bereiding
- Maak eerst de cocktailsaus door de slagroom luchtig te kloppen, roer hier de mayonaise samen met de tomatenketchup, wat paprikapoeder, een theelepel citroenrasp, wat citroensap en versgemalen peper door. Schep er dan voorzichtig de garnalen door. Zet het afgedekt koel weg.
- Splits de eieren een-voor-een boven een apart schaaltje. Doe de eiwitten en dooiers in aparte kommen, klop de dooiers samen met de peper en zout naar smaak luchtig en bijna crèmekleurig. Schep er wat fijngeknipte bieslook door. Klop de eiwitten stijf met een mixer, spatel hier vervolgens het dooiermengsel voorzichtig door.
- Smelt in twee anti-aanbakpannen (ø 20 cm) een beetje boter en schenk in beide pannen ¼ van het eimengsel. Maak met een spatel de bovenkant glad, draai het vuur laag en laat de omeletten met het deksel op de pan in ± 10 minuten stevig en lichtbruin worden. Bak zo nog 2 omeletten.
- Verdeel de garnalencocktail samen met wat rucola over de schuimomeletten en serveer ze met bieslook en citroenrasp.
Tip
Voeg voor een pikante variant wat tabasco toe aan de cocktailsaus.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.