Ingrediënten

  • 150 g gepelde Hollandse garnalen
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • paprikapoeder
  • 1 citroen
  • 8 eieren
  • 8 el melk
  • versgemalen peper en zout
  • verse bieslook of dille
  • boter
  • rucola

Bereiding

  1. Maak eerst de cocktailsaus door de slagroom lobbig te kloppen, roer hier de mayonaise samen met de tomatenketchup, wat paprikapoeder, 1 theelepel citroenrasp, wat citroensap en versgemalen peper door. Schep er dan voorzichtig de garnalen door. Zet het afgedekt koel weg.
  2. Splits de eieren 1 voor 1 boven een apart schaaltje. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en de dooiers in een andere kom, klop de dooiers samen met de peper en zout naar smaak luchtig en bijna creme-kleurig. Schep er wat fijngeknipte bieslook naar smaak door. Klop de eiwitten stijf met een mixer, spatel hier vervolgens het dooiermengsel voorzichtig door.
  3. Smelt wat boter tegelijk in 2 koekenpannen ø 20 cm met antiaanbaklaag, schenk erin ieder ¼ van het eimengsel in. Maak met een spatel de bovenkant glad, draai het vuur laag en laat de omeletten met het deksel op de pan in ± 10 minuten stevig en licht bruin worden. Bak zo nog 2 omeletten.
  4. Verdeel de garnalencocktail samen met wat rucola over de schuimomeletten en serveer ze bestrooid met nog wat bieslook en citroenrasp.

Tip

Voeg voor een pikante variant wat tabasco toe aan de cocktailsaus.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.