Ingrediënten
- 16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen
- 2 el roerbakolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- peper, versgemalen
- 8 kerstomaatjes
- Visbrochettes:
- 200 g zeeduivel (blokjes van 2 cm)
- 200 g zalmfilet (blokjes van 2 cm)
- 200 g botermakreel (blokjes van 2 cm)
- 1/2 citroen (uitgeperst)
- 1 el roerbakolie
- zout en peper, versgemalen
- 1 gele paprika (in stukjes)
- --
- 2 vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes)
- 1 rode peper zonder zaadjes, in ringetjes
- mespuntje mosterd
- 2 el olijfolie
- 1 el peterselie, fijngehakt
- 1 el kappertjes
- --
- satéstokjes
Bereiding
- Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen.
- Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen erdoor.
- Rijg ze aan 4 satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje.
- Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 satéstokjes. Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de salsa picante.
- Verwarm een grillpan, grill of barbecue.
- Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig.
- Rooster dan de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.
Wijntip
Voor iedere vissoort is er een passende wijn uit het Spaanse wijngebied Rueda. Dus zeker ook bij garnalen! Probeer bijvoorbeeld een Rueda Verdejo, een frisse wijn met een bite die fijn past bij gerechten met schaal- en schelpdieren. Alles over de verkrijgbaarheid van deze wijnen vind je hier. Salud!
Gamba
De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
105 kcal/439 kj
- Vetten:
-
1.72 g.
- Eiwitten:
-
20.14 g.