Ingrediënten
- 12 gamba’s, gepeld
- ½ bloemkool of romanesco
- 0,5 dl olie
- fleur de sel
- Sap en rasp van een citroen
- Bakje pompoenpitten, geroosterd
- 1 rode peper
- 1 ui
- ½ bosje koriander
- ½ bosje munt
- peper en zout
- 0,5 dl olijfolie
- 0,5 dl ketjap
- Gedroogd chilipepertje, verkruimeld
- 3 el rietsuikerstroop
- 4 el rijstazijn
- 1-2 teentjes knoflook
- 3 el mayonaise
- 2 el crème fraîche
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 limoen, rasp en sap
Bereiding
- Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in ringetjes.
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Haal de roosjes van de bloemkool los en maak fijn in de keukenmachine.
- Meng er citroensap, rasp, olijfolie en pompoenpitten doorheen en breng op smaak met fleur de sel en peper.
- Bak de gesnipperde ui met het rode pepertje en verwarm de bloemkoolcouscous even mee. Meng de ingrediënten voor de marinade en verwarm deze op laag vuur.
- Verwijder het darmkanaal van de gamba’s. Bak de gamba’s kort rondom roze.
- Haal de marinade van het vuur en leg de garnalen erin.
- Meng de ingrediënten voor de mayonaise.
- Maak een timbaaltje van de couscous, leg er 3 garnalen op, druppel er wat van de kerriemayonaise omheen en garneer met koriander en/of munt.
Receptvideo
Gamba
De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
105 kcal/439 kj
- Vetten:
-
1.72 g.
- Eiwitten:
-
20.14 g.