Ingrediënten

  • 12 kleine gepelde rauwe gamba's met staart
  • 200 ml vers citrussap, 100 ml sinaasappel, 50 ml citroen en 50 ml grapefruit
  • 2 el honing
  • 1 teen knoflook
  • 200 g fetakaas
  • 12 gekonfijte tomaatjes
  • 3 takjes tijm
  • 300 g bloem
  • 1 zakje à 15 g bakpoeder
  • 2 eieren
  • 300 ml halfvolle melk
  • 80 ml olijfolie
  • 1 tl grof gemalen peper en ½ tl zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Breng het citrussap met de honing aan de kook en kook tot het een beetje stroperig is geworden en ca. ¼ van het vocht over is. Zo nu en dan roeren. Apart houden tot de cupcakes klaar zijn.
  3. Hak ondertussen de knoflook heel fijn. Snijd de feta in heel kleine blokjes en de gekonfijte tomaatjes in kleine stukjes. Haal de blaadjes van de tijmtakjes.
  4. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote schaal.
  5. Voeg alle ingrediënten (behalve de gamba’s en citrusdrizzle) aan de bloem toe.
  6. Meng met een garde goed door elkaar.
  7. Schep het beslag in de cupcases in de bakvorm. Druk in elk een gamba, zodat de gamba onder het beslag ligt en de staart eruit steekt.
  8. Bak de cupcakes in de hete oven in 20-25 minuten mooi bruin en gaar. Zet ze op een taartschaal en bedruip ze met de citrusdrizzle. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn!

 

Tip

Deze cupcakes zijn het lekkerst als ze warm zijn. Je kunt ze van tevoren maken, afgedekt in de koelkast bewaren en voor het eten in de hete oven in ca. 5 minuten weer een beetje warm laten worden. Niet te lang want dan worden de gamba’s droog.

Benodigdheden

Cupcake-vorm voor 12 stuks van 5,5 cm Ø, met in elk holletje een papieren cupcase, grote garde.

Gamba

De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba

Gamba

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.