Ingrediënten

  • 4 tonijnbiefstukjes van 75 g
  • 350 g Charlotte aardappeltjes
  • 100 g haricots verts
  • 1 bakje kerstomaatjes, gehalveerd
  • 8 kwarteleitjes
  • 10 ansjovisfilets, in de lengte gehalveerd
  • 3 zwarte olijven p.p, gehalveerd
  • 1 zoete ui, gehalveerd en in dunne ringen
  • ½ bosje basilicum, de blaadjes gescheurd
  • ½ bosje koriander, de blaadjes
  • 100 g Parmezaanse kaas, in krullen
  • 1 sjalotje
  • 1 dl olijfolie
  • 1/2 el mosterd
  • ½ tl Provençaalse kruiden
  • 1 eigeel
  • 30 ml balsamicoazijn
  • 30 ml room
  • 1 el honing
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de aardappeltjes een of twee keer door en kook ze gaar. Kook de haricots verts beetgaar in een kleine 10 minuten. Kook de kwarteleitjes 1,5 tot 2 minuten, pel ze onder de koude kraan en halveer ze.
  2. Maak een dressing door alle ingrediënten met elkaar te vermengen met de staafmixer. Meng alle groenten, de olijven en de ui met een deel van de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrijk de tonijnbiefstukjes met wat olie en bak ze aan één kant in een hete grillpan. Verdeel de salade over 4 borden en leg de biefstukjes erbovenop. Dresseer hieromheen de kwarteleitjes en de reepjes ansjovisfilet en schenk nog wat van de dressing over de sla.
  4. Garneer het gerecht met de basilicum, koriander en Parmezaanse kaas.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.