Ingrediënten
- 4 forellen, schoongemaakt
- 2 trostomaten, in plakken
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 8 takjes tijm
- 2-3 el olijfolie (met citroenaroma)
Bereiding
- Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en takjes tijm.
- Bestrijk de forellen met olijfolie en klem ze in een visrooster.
- Rooster de forellen 10 cm boven een gloeiende barbecue in 10-15 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig.
Lekker met een aardappel-bonensalade met een mosterdvinaigrette.
(Regenboog)Forel
Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
126 kcal/526 kj
- Vetten:
-
5.80 g.
- Eiwitten:
-
18.40 g.