Ingrediënten
- 2 haringen, in blokjes, met bijbehorende gesnipperde uitjes
- 30 g boter
- 40 g bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 0,2 liter visbouillon
- 2 blaadjes gelatine
- peper
- bloem
- paneermeel
- frituurolie
Bereiden
-
Ragout; smelt de boter in een steelpannetje, laat niet bruin worden. Voeg de bloem toe en laat 3 minuten garen onder voortdurend roeren.
-
Voeg de afgekoelde bouillon in 3 delen toe. Zorg dat het goed is opgenomen en ingedikt voor je de volgende scheut toevoegt.
-
Week het gelatineblaadje in koud water een paar minuten.
-
Roer de uitjes en haring door de ragout en breng op smaak met peper (het is zout genoeg door de haring).
-
Knijp het gelatineblaadje uit en laat door de warme ragout smelten, roer goed door.
-
Doe de ragout in een (plat) schaaltje, dek af met plasticfolie en laat helemaal afkoelen in de koelkast.
-
Verhit de frituurolie tot 180°C.
-
Maak kleine balletjes van de afgekoelde ragout. Haal de balletjes door de bloem en klop ze af, haal ze vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel.
-
Frituur de bitterballen, niet te veel tegelijk, in de hete olie tot ze goudbruin zijn.
Haring
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.