Ingrediënten

  • Voor de spiezen:
  • 12 grote garnalen, schoongemaakt
  • 4 hele stevige citroengras stengels
  • Voor de marinade:
  • 8 el olijfolie
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el geraspte kokosnoot, gedroogd
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 1 tl cajun kruiden
  • Voor de garnering:
  • citroenpartjes
  • verse koriander

Bereiding

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten met elkaar te mengen en laat hierin de garnalen zeker 2 uur (of een nacht) marineren.
  2. Spies de gamba’s per drie op een scherp gemaakte citroengrasstengel en grill de garnalen in 5 tot 8 minuten gaar op een hete grill. Laat er eventueel de laatste minuut ‘de rook’ over gaan.

Bereiding

  1. Verwarm de ‘Dutch oven’ op de barbecue. Fruit hierin de uien, de chili peper, de wortel de zoete aardappel en de paprika in 4 eetlepels olijfolie. Bak de droge specerijen even kort mee zodra de uien glazig zijn.
  2. Blus af met de tomaten en de bouillon en laat 20 minuten stoven. Zoek hiervoor een plekje op de barbecue met matig vuur zodat het lekker gaar kan pruttelen. Haal na 20 minuten de Dutch Oven van de barbecue.
  3. Leg de spiesen op de chakalaka en maak af met limoen partjes en verse koriander.
     
Bron
The Basterd Barbecue

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.