Ingrediënten
- 1 donkerbruin stokbrood
- 3 haringen
- stuk komkommer
- 150 g verse roomkaas light
- 2 geroosterde paprika’s uit pot
- 6 Amsterdamse uien, fijngehakt
- 2 el bieslook, fijngeknipt
- zwarte peper, versgemalen
Bereiding
- Snijd het stokbrood schuin in 8 lange plakken en rooster ze onder een hete grill goudbruin.
- Snijd de haringen in reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Bestrijk de sneetjes royaal met verse roomkaas en verdeel de komkommer, haring en paprika (in repen) erover. Strooi tot slot de Amsterdamse uien en bieslook erover en maal er wat peper over.
- Leg de bruschetta op vier borden. Eet smakkelijk!
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.