Ingrediënten

  • 4 nieuwe/zoute haringen
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 1 sinaasappel
  • 4 grote, dikke sneden (donker) vloerbrood
  • 25 g zachte boter
  • 2 el grove mosterd
  • 50 g veldsla
  • 6 Amsterdamse uien, in vieren
  • 1-2 el kappertjes

Bereiding

  1. Leg de uiringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten staan tot ze wat zachter zijn en dieproze van kleur.
  2. Schil de sinaasappel dik, snijd ook de witte velletjes weg. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de haringen in lange repen. Rooster de sneden brood in een grillpan tot er mooi bruine strepen op komen.
  3. Bestrijk de sneden met boter en mosterd en verdeel de veldsla erover. Leg de repen haring erop met de partjes sinaasappel ertussen. Verdeel de uiringen, Amsterdamse uien en kappertjes erover. Serveer de bruschette op borden.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.