Ingrediënten
- 4 nieuwe/zoute haringen
- 2 rode uien, in dunne ringen
- 100 ml witte wijnazijn
- 1 sinaasappel
- 4 grote, dikke sneden (donker) vloerbrood
- 25 g zachte boter
- 2 el grove mosterd
- 50 g veldsla
- 6 Amsterdamse uien, in vieren
- 1-2 el kappertjes
Bereiding
- Leg de ui-ringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de ui-ringen zo minstens 30 minuten staan tot ze wat zachter zijn en dieproze van kleur.
- Schil de sinaasappel dik, snijd ook de witte velletjes weg. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de haringen in lange repen. Rooster de sneden brood in een grillpan tot er mooi bruine strepen ontstaan.
- Bestrijk de sneden met boter en mosterd en verdeel de veldsla erover. Leg de repen haring erop met de partjes sinaasappel ertussen. Verdeel de ui-ringen, Amsterdamse uien en kappertjes erover. Serveer de bruschette op borden.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.