Ingrediënten
- 4 kg mosselen
- 1 prei
- 1 klein bosje bladselderij
- 4 teentjes knoflook
- 2 el slaolie
- 50 g ontbijtspekblokjes
- 3 dl witte wijn
- 2 dl crème fraîche of Room Fris
- zout en peper
Bereiding
- Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei met de knoflook en het spek 5 minuten.
- Schep de helft in een steelpannetje. Voeg de wijn, de bladselderij (op 2 eetlepels na) en de mosselen aan de grote pan toe. Kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze openstaan en gaar zijn.
- Schep de mosselen in een schaal. Zeef het kookvocht en voeg 3 dl ervan toe aan het achtergehouden spek-prei mengsel. Roer de Room Fris erdoor en kook de saus tot deze lichtgebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de saus over de mosselen en strooi de rest van de bladselderij erover.
Serveer met bruin stokbrood en een gemengde salade.
Mosselen
De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
9.80 g.