Ingrediënten

  • 400 g gamba
  • 400 g venusschelpen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 500 g gnocchi
  • 250 ml passata di pomodoro
  • 8 zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 8 takken peterselie
  • paar blaadjes basilicum
  • (olijf)olie

Bereiding

  1. Dep de garnalen goed droog en spoel de venusschelpen goed af.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak hier de gamba’s met de knoflook in tot de gamba’s net gaar zijn. Haal ze uit de pan.
  3. Voeg de zongedroogde tomaten en gnocchi toe en bak dit op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten tot de gnocchi goudbruin en gaar zijn.
  4. Voeg de venusschelpen toe en bak mee tot ze open staan.
  5. Blus af met de passata di pomodoro en warm even mee.
  6. Schep tenslotte de gamba’s door de gnocchi en breng op smaak met peper en zout.
  7. Garneer met wat blaadjes basilicum.

Gamba

De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba

Gamba

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.