Ingrediënten
- 2 zoute haringen
- 1 el appelazijn
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge (met kruiden)
- 1 tl Dijonmosterd
- mespuntje mosterd
- peper, versgemalen
- 1 klein bietje schoongemaakt en in dunne reepjes
- 1 kleine appel geschild en in dunne reepjes
- 1 eetlepel verse munt in dunne reepjes
Bereiding
- 1. Snijd de haringen in dunne reepjes.
- 2. Klop in een schaal een dressing van de appelazijn, olijfolie, mosterd en zout en peper naar smaak. Schep de biet, appel en munt erdoor.
- 3. Schep de reepjes haring erdoor en laat de salade in de koelkast ten minste 1 uur rusten.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.