Ingrediënten
- 300 g wijtingfilet
- 250 g orzo (kleine pastasoort, ook wel risoni genoemd
- 115 g groene olijven
- 350 g cherrytomaten, gehalveerd
- 90 g zongedroogde tomaten op olie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- een klein bosje verse basilicum
- sap en rasp van een 1/2 citroen
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Kook de orzo gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
- Laat de olijven uitlekken en hak ze grof.
- Was en halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Bewaar de olie.
- Giet de orzo af en spoel af met koud water.
- Meng de orzo, olijven, cherrytomaten en zongedroogde tomaten met de Italiaanse kruiden en in stukjes gescheurde basilicum.
- Maak een dressing van het citroensap, rasp en olijfolie.
- Schep dit door de orzosalade. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Dep de wijtingfilets goed droog en bestrooi ze met zout en peper.
- Bestrijk ze aan één kant met 1 eetlepel olie van de zongedroogde tomaten.
- Verhit een grillpan op hoog vuur.
- Gril de wijtingfilets 2 minuten aan beide kanten en serveer ze met de orzosalade.
Wijting
Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/358 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.