Ingrediënten

  • 5 dubbele haringfilets (ca. 400 g)
  • 750 g aardappelen
  • 250 ml karnemelk
  • 1 bos lente-ui
  • 400 g crème fraîche
  • 1 bos bieslook
  • peper, zout

Bereiding

  1. Was de haringfilets, dep ze droog en verwijder eventuele graatjes. Snijd de filets in stukjes, verdeel ze in een platte schaal en besprenkel met karnemelk. Laat de haring minstens 30 minuten in de koelkast trekken.
  2. Schil in de tussentijd de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze 20-25 minuten in gezouten water. Was en snijd de lente-ui in ringen.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Giet de aardappelen af zodra ze klaar zijn en stamp ze grof met de lente-ui. Haal de haring uit de karnemelk en meng door het mengsel van aardappel en lente-ui. Doe het geheel in een ovenschaal.  
  4. Meng de karnemelk met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de ovenschotel en laat 25-30 minuten gratineren. Bestrooi met bieslook en serveer.
Bron
www.experimenteausmeinerkueche.de

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.