Ingrediënten

  • 2 gele paprika’s
  • bosje groene asperges
  • blikje ansjovis op olie
  • olijfolie extra vierge
  • groene pesto
  • 1 ciabatta
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

  1. Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (220°C) totdat ze goed krokant zijn. Wrijf een gepelde knoflookteen uit over het krokante brood.
  2. Snijd de zijkanten van de paprika in 4 à 5 stukken. Leg ze op een bakplaat of ovenschaal. Besprenkel met olie en bak 5 minuten op 220°C. Draai de stukken en bak nogmaals 5 tot 10 minuten. Als de bovenkant wat begint te verkleuren en gaat bladderen zijn ze goed.
  3. Doe hetzelfde met de asperges. Haal het droge stukje aan de achterkant er af. Dit kan gelijktijdig in de oven met de paprika. Leg de asperges op een ovenschaal, olie erover en na 5 minuten even door elkaar husselen. Zorg dat ze niet te lang garen, want dat is zonde van de smaak én de kleur. Laat de groente wat afkoelen.
  4. Besmeer de bruschetta met een beetje groene pesto en leg de paprika er op. Daarna de asperges (snijd deze in 2-en) en draai de ansjovis er een beetje om heen. Besprenkel met de olijfolie en wat zeezout.
Bron
Thessa van Rhee

Ansjovis

Ansjovis is is een straalvinnige vis uit de familie van de ansjovissen (Engraulidae), een familie die 139 soorten telt. Het is een vis met een dominante zoutige smaak die veel in pizza's en pastasauzen wordt gebruikt.

Alles over Ansjovis

Ansjovis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
102 kcal
/
427 kj
Vetten:
2.30 g.
Eiwitten:
20.10 g.