Ingrediënten

  • 4 zeetongen
  • 100 g geklaarde boter (zie bereidingswijze)
  • 100 g bloem
  • 100 g ongezouten boter
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • sap ½ citroen
  • 1 el kappertjes, afgespoeld

Bereiding

  1. Verhit de geklaarde boter in een koekenpan.
  2. Wentel de zeetongen door de bloem, schud het overtollige eraf en leg ze met het vel omlaag in de pan. Bak de vissen vervolgens 2 minuten, draai ze om en bak ze nog eens 2 minuten.
  3. Smelt de ongezouten boter in een steelpan (laat niet kleuren). Los hierin de ansjovisfilets op, voeg het citroensap toe en roer er de kappertjes doorheen.
  4. Leg de zeetong op het bord en schep er de ansjovisboter overheen.

Bereiding geklaarde boter

Geklaarde boter maak je door de boter in z’n geheel au bain marie te smelten zonder te roeren tot het vet zich van het melkwit scheidt. Schep het melkwit er voorzichtig van af tot je een gele olieachtige vloeistof overhoudt. Gebruik ongeveer 180 gram boter voor 100 gram geklaarde boter.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.