Ingrediënten
- 600 g koolvisfilet, in blokjes
- 600 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes
- 200 g zuivelspread naturel
- 1 teen knoflook, geperst
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el amandelschaafsel
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de broccoli in water met zout in 4 minuten beetgaar. Meng de zuivelspread met de knoflook, de kaas en peper naar smaak.
- Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Doe de broccoli met de koolvis in een ovenschaal. Verdeel het room-kaasmengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.
- Bak de broccolischotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met gebakken of gekookte aardappelen.
Tip
Vervang de broccoli door spruitjes of bloemkool. Voeg ook eens gekookte krieltjes of penne (pasta) toe en verdeel er een extra portie van het room-kaasmengsel over.
Koolvis
Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens).
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
80 kcal/333 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
17.20 g.