Ingrediënten

  • 6 hele scharfilets
  • 150 g verse roomkaas met kruiden
  • 6 plakken rauwe ham, in de lengte gehalveerd
  • 100 g zeekraal
  • 100 ml melk
  • 50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de scharfilets in de lengte doormidden. Bestrijk de kant met vel met roomkaas. Rol elke filet (met de velkant aan de binnenkant) op en wikkel de rolletjes in een plak ham.
  2. Roer de resterende roomkaas met de melk tot een gladde saus.
  3. Verdeel de zeekraal over de ovenschaaltjes en leg in elk schaaltje 3 scharrolletjes. Schenk de saus over de visrolletjes en strooi de kaas erover.
  4. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de vis in 20 minuten gaar en goudbruin worden.

Lekker met peultjes

Schar

Schar is een kleinere, ietwat onbekendere platvissoort en familie van de tong, schol en tarbot.

Alles over Schar

Schar

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
95 kcal
/
400 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
17.00 g.