Ingrediënten

  • 20 langoustines
  • 1 petit pain, in blokjes
  • 100 ml olijfolie
  • 1 courgette, in plakken
  • 1 gele paprika, in brede repen
  • 100 g lamsoren
  • 2 kropjes little gem
  • 1 teen knoflook
  • mespunt chilipoeder
  • 2 el citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C. Schep de blokjes brood in een bakblik om met 1 eetlepel olijfolie en bak ze in de oven in 15-20 minuten goudbruin.
  2. Bestrijk de plakken courgette en de repen paprika dun met olijfolie en rooster ze in een grillpan mooi bruin en gaar. Laat ze afkoelen.
  3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de langoustines op hoog vuur in 4-6 minuten gaar.
  4. Leg de lamsoren in een zeef en schenk er een ruime hoeveelheid kokend water over. Laat ze goed uitlekken. Snijd de kontjes van de kropjes sla en maak de blaadjes los.
  5. Pers de knoflook boven een schaal uit. Voeg de chilipoeder met het citroensap, de rest van de olijfolie en wat zout en peper toe en klop dit alles tot een dressing. Schep de slablaadjes met de lamsoren, courgette en paprika er luchtig door.
  6. Serveer de salade in wijde kommen en verdeel de langoustines en croutons erover. Lekker met aïoli.

 

Langoustine

Langoustines zijn kleine oranjekleurige zeekreeften met een witte onderkant die 15 tot 20 cm lang kunnen worden. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere kreeftensoorten. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba.

Alles over Langoustine

Langoustine

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
86 kcal
/
360 kj
Vetten:
1.10 g.
Eiwitten:
17.50 g.