Ingrediënten

  • 200 g verse zalmfilet
  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
  • 150 g gorgonzola, op kamertemperatuur
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 4-5 el olijfolie extra vierge met kruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225ºC. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en leg de vierkantjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met gorgonzola en leg de plakjes zalm erop. Strooi zout en peper over de zalm en verdeel de bosuitjes erover. Besprenkel het geheel met kruidenolie.
  3. Bak de taartjes in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.
Bron
Kookboek 'Vis 2'

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.