Ingrediënten
- 2 gerookte forellen
- 6 el mayonaise
- 2 tl wasabi (Japanse vak supermarkt)
- 1 limoen
- 4 (maïs)boterhammen
- 1 eetrijpe avocado
- 2 rode paprika’s uit pot
- 50 g rucola sla
Bereiding
- Roer de mayonaise los met de wasabi-pasta, maak de mayonaise verder op smaak met wat zout. Let op met peper want de wasabi is al pittig.
- Maak de limoen schoon en rasp de helft van de schil eraf, roer hier 1 theelepel van door de mayonaise. Besmeer de boterhammen met de op smaak gebrachte mayonaise.
- Maak de avocado schoon en snijd deze in dunne plakjes, verdeel ze over 2 boterhammen. Haal de ontvelde paprika’s uit de pot en dep ze goed droog met keukenpapier, snijd ze vervolgens in repen. Leg ze op de avocado.
- Maak de gerookte forel schoon, maak er kleinere stukjes van en verdeel ze over de belegde boterhammen. Leg er tenslotte wat rucola sla en nog wat limoenrasp op. Dek de belegde boterhammen af met de overige 2 besmeerde boterhammen.
(Regenboog)Forel
Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
126 kcal/526 kj
- Vetten:
-
5.80 g.
- Eiwitten:
-
18.40 g.