Ingrediënten
- 1 blik of potje artisjokharten, à 225 gram
- 1/2 groene paprika
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels fijngesneden (blad)peterselie
- 2 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in reepjes
- 2 kuipjes vispaté zalm met citroen 125 gram
- 1 pakje toastjes
Bereiding
- Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika in piepkleine blokjes.
- Pureer de artisjok, knoflook, peterselie en gedroogde tomaten in een keukenmachine of met de staafmixer en meng met de vispaté en bijna alle paprika.
- Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
- Serveer op de toastjes en garneer met wat groene paprikablokjes.
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.