Ingrediënten
- 300 gram meervalfilet
- 10 kleine champignons
- 5 sjalotjes
- 2½ eetlepel bloem
- 30 gram boter
- 1 dl rode wijn
- 1 dl room
- 1 theelepel tomatenpuree
- peper en zout
Bereiding
Wrijf de champignons schoon met keukenpapier. Pel de sjalotjes. Kook de sjalotjes in kokend water gedurende 5 minuten en laat ze goed uitlekken. Snijd de meervalfilets in stukken, bestuif de vis met 2 eetlepels bloem en bestrooi ze met zout en peper. Bak de visstukjes in de hete boter rondom bruin en gaar in ongeveer 8 minuten. Houd de meerval warm. Bak de champignons en desjalotjes in de boter even aan. Voeg de wijn, room, tomatenpureeen een ½ eetlepel bloem toe en roer het geheel goed door elkaar. Breng de saus al roerende aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes door koken. Serveer de saus bij de warm gehouden meerval.
Lekker met gekookte aardappeltjes.
Meerval
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
240 kcal/1004 kj
- Vetten:
-
14.53 g.
- Eiwitten:
-
17.57 g.