Ingrediënten
- 350 g verse makreelfilets, in stukjes
- 8 volkorenwraps
- 3 paprika’s in verschillende kleuren, in stukjes
- 100 g geraspte kaas
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 400 g tomatenblokjes
- 1,5 el Mexicaanse kruiden
- 1 el zonnebloemolie
- peper en zout naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C en vet een ovenschaal in met zonnebloemolie.
- Bak de ui, knoflook en paprika 10 minuten op middelhoog vuur in 1 el zonnebloemolie.
- Schep de tomatenblokjes, kruiden en rauwe makreel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Leg een wrap op een bord en verdeel hier 3 eetlepels van het makreelmengsel over. Rol op en leg met de naad naar beneden in de ovenschaal.
- Herhaal met de overige wraps, verdeel eventueel nog wat overgebleven saus over de wraps en bestrooi met de kaas.
- Bak de enchiladas nog 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
Tip
Ook lekker met gerookte makreel.
Makreel
Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /