Ingrediënten
- Inktvisbroodjes :
- 3 zakjes inktvisinkt à 4 g
- 125 ml lauw water
- 1 el olijfolie
- 7 g droge gist
- 1 tl zout
- 250 g bloem
- sesamzaad
- Limoenmayonaise :
- paar druppels limoensap
- 150 g mayonaise
- Inktvisringen :
- 500 g inktvisringen
- mespuntje mosterd
- 75 g bloem
- 250 ml olijfolie
- Ook nodig: plastic zak
Bereiding
-
Verdun de inktvisinkt met het water en de olijfolie. Voeg eerst de gist en dan het zout toe. Doe er beetje bij beetje de bloem bij en kneed een paar minuten tot een soepel deeg. Laat 1 tot 2 uur rijzen op een warme en droge plek totdat het deeg in volume is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 200℃.
-
Kneed het deeg een paar minuten om de lucht eruit te halen. Vorm 6 bolletjes van het deeg en maak de bovenkant vochtig met een beetje water. Strooi er wat sesamzaad over. Bak de broodjes in ca. 15 minuten in de oven gaar.
-
Meng naar smaak een paar druppels limoensap door de mayonaise.
-
Ontdooi de inktvisringen en bestrooi met een snuf zout. Doe de bloem samen met de inktvisringen in een plastic zak. Schud de zak totdat de inktvisringen met een laagje bloem bedekt zijn. Doe ze in een vergiet en schud de overtollige bloem eraf.
-
Verhit de olijfolie in een diepe pan met dikke bodem en bak de inktvisringen in ca. 5 minuten gaar en krokant. Laat ze uitleggen op keukenpapier.
-
Beleg de broodjes met de limoenmayonaise en de inktvisringen.
Lekker met veldsla.
Tip
Serveer met Spaans bier of een frisse Rueda.
Bestel het kookboek ¡Sabor Sabor! de nieuwe Spaanse keuken.
Pijlinktvis
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
174 kcal/
- Vetten:
-
7.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.