Ingrediënten
- 1-2 blikjes ansjovis in olijfolie 50 g
- 300 g mix voor pizzadeeg
- 1 kg rode ui, in dunne halve ringen
- 4 el olijfolie
- 5 takjes verse tijm, of 1/2 el gedroogde tijm
- 1 pot Grand'Italia pastasaus di Mare a 425 g
- 12 zwarte olijven, ontpit
- peper en zout
- Kneed voor het pizzadeeg de mix met 180 ml handwarm water en een eetlepel olijfolie tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met folie een uur op een warme plek rijzen.
- Bak de uien op laag vuur in de rest van de olie tot ze zacht zijn en een beetje gekleurd. Voeg de tijm toe en bestrooi royaal met peper en zout en laat het afkoelen.
- Verhit de oven voor op 250 °C en schuif een bakplaat op de onderste richel van de oven, zodat deze ook flink heet wordt.
- Kneed het deeg nog eens goed en rol het op een royaal met meel bestoven werkvlak uit tot een rechthoek die op de bakplaat past. Leg het deeg op een stuk bakpapier en bestrijk met de pastasaus.
- Verdeel de uien eroverheen. Spoel de ansjovisjes af, dep ze droog en leg ze in ruitpatroon over de pizza. Verdeel ook de olijven over de pizza en bestrooi met wat extra peper.
- Schuif de pizza op het bakpapier op de hete bakplaat in de oven en bak in acht tot tien minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade erbij.
Tip
Bestrooi eventueel met peterselie of Provençaalse kriuden. Lekker met een frisse groene salade erbij.
Ansjovis
Ansjovis is is een straalvinnige vis uit de familie van de ansjovissen (Engraulidae), een familie die 139 soorten telt. Het is een vis met een dominante zoutige smaak die veel in pizza's en pastasauzen wordt gebruikt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
102 kcal/427 kj
- Vetten:
-
2.30 g.
- Eiwitten:
-
20.10 g.