Ingrediënten
- 300 g wijtingfilets
- 1 paksoi
- 2 cm gember
- ½ rode peper
- 1 teen knoflook
- 3 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- mihoen
- zout en peper
- verse koriander
Bereiding
- Dep de wijtingfilets goed droog, leg ze op een bord en rasp de gember erover.
- Snijd de knoflook in hele dunne plakjes en verdeel over de wijting.
- Bestrooi de wijtingfilets met peper en zout.
- Zet een pan waar het stoommandje in past met een laagje water op het vuur. Breng het water aan de kook en zet zacht.
- Was de paksoi grondig en snijd in stukken van zo’n 7 cm.
- Leg een vel bakpapier in het stoommandje en leg hier het witte deel van de paksoi op. Stoom dit 4 minuten.
- Leg vervolgens het groene deel van de paksoi erbij in het stoommandje en stoom nog 2 minuten.
- Haal de groenten eruit en zet apart.
- Leg de wijtingfilets voorzichtig in het stoommandje en stoom ze in 6 à 7 minuten gaar.
- Maak ondertussen een dressing van de sojasaus, sesamolie en in ringetjes gesneden peper.
- Verhit dit kort in een steelpan.
- Schep de paksoi op een bord, leg de wijtingfilets erop en besprenkel met de warme dressing.
- Garneer met verse koriander.
Wijting
Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/358 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.