Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets met huid à 150 g
  • 200 g spaghetti
  • 6 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 75 g zwarte olijven, grofgehakt
  • 4 el peterselie, fijngehakt

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit in een ruime koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de visfilets met zout en peper naar smaak en bak ze 3 minuten op hoog vuur op de velkant. Keer de visfilets en bak ze aan de andere zijde in nog 2 minuten gaar. Leg ze op 4 borden.
  3. Fruit in het bakvet de knoflook 1 minuut. Voeg de olijven toe en bak 2 minuten mee. Giet de spaghetti af en meng door de gebakken olijven. Breng op smaak met de peterselie, zout en peper en leg in mooie nestjes bij de zeebaarsfilets.

Lekker met broccoli of bimi en partjes citroen.

Zeebaars

Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.

Alles over Zeebaars

Zeebaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
120 kcal
/
503 kj
Vetten:
2.80 g.
Eiwitten:
23.50 g.