Ingrediënten
- 600 g wijtingfilets
- 1 augurk
- 4 eetlepels zoetzure zilveruitjes
- 1 el fijngehakte dille
- 4 el bloem
- 40 g boter
- mespuntje mosterd
Bereiding
- Hak de augurk fijn.
- Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel de visfilets vervolgens door de bloem.
- Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de wijtingfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten).
- Voeg de fijngehakte augurk en de zilveruitjes toe en bak het geheel nog 1 minuut op een hoog vuur.
- Geef de mosterd erbij.
Tip
Lekker met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.
Wijting
Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/358 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.