Ingrediënten
- 200 g Hollandse garnalen
- 2 voorgekookte rode bieten
- 120 g verse geitenkaas
- 1 bosje rucola
- 6 el olijfolie
- 2 el citroensap
- piment d’espelette of Cayennepeper
- zout
Bereiding:
-
Spoel de rucolablaadjes in ruim koud water.
-
Snijd de bieten in plakjes van ongeveer 3 mm en verdeel, zoals een carpaccio, over koude borden.
-
Snijd de geitenkaas in blokjes en verdeel over de borden.
-
Strooi de garnalen over de salade en garneer royaal met rucolablaadjes.
-
Meng de olijfolie met het citroensap en piment d’espelette.
-
Maak de salade af met de vinaigrette en strooi er zout over.
Hollandse garnaal
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.