Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el olie
  • ½ el Thaise rode currypasta
  • 1 zakje santen (30 g)
  • 2 el verse korianderblaadjes (vers of diepvries van Darégal)

Bereiding

  1. Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes.
  2. Verhit de olie in een mosselpan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en currypasta 2 minuten aan. Leg de mosselen erop. Breng alles afgedekt aan de kook en verwarm de mosselen 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal open staan. Schep de mosselen in twee grote wijde kommen.
  3. Roer de santen door het kookvocht en laat dit in 1 minuut even binden. Schep de saus over de mosselen. Strooi de koriander erover.

Lekker met naanbrood.

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.