Ingrediënten
- 2 kilo gekookte mosselen
- 1 prei
- 1 ui
- paar takjes bladselderij
- 1 laurierblaadje
- 1 glas droge witte wijn
- 1 dl room
- paprikapoeder
- 2 takjes peterselie
- 2 el wit broodkruim
- 75 g gemengde sla
- 2 el olijfolie
- balsamicoazijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚ C. Snijd de prei, ui en bladselderij grof en de peterselie fijn. Kook de mosselen met de prei, ui, bladselderij, laurierblaadje in de witte wijn.
- Verwijder de dekselschelp van de mosselen. Snijd de mosselen los en laat ze in de onderste schelp liggen. Leg de mosselen op een bakplaat. Schep een lepeltje room op elke mossel en bestrooi ze met paprikapoeder, broodkruim en peterselie.
- Leg op vier borden in het midden van elk bord een mooi bergje gemengde sla en besprenkel de sla met olijfolie en azijn. Gratineer de mosselen circa 2 minuten in de oven tot de room gaat koken en het broodkruim gaat kleuren. Leg ze rond de salade op de borden en serveer ze warm.
Mosselen
De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
9.80 g.