Ingrediënten

  • 1 kg clams
  • 25 g boter
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 ml droge witte wijn
  • 400 g kruimige aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 blik maïskorrels (300 g), uitgelekt
  • 400 g tomaten, in stukjes
  • 3 el platte peterselie, fijngehakt

Bereiding

  1. Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Smelt de boter in een soeppan en bak de spekblokjes knapperig bruin. Schep de spekjes op een bordje. Fruit de ui in het bakvet en leg de clams in de pan. Voeg de wijn en 500 ml water toe en kook de clams op matig hoog vuur 4-6 minuten tot alle schelpen openstaan.
  3. Neem de clams met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een kom. Voeg de aardappel, maïs en tomaat aan het kookvocht toe en kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.
  4. Houd 4 mooie clams in de schelp achter, neem de rest van de clams uit de schelpen. Pureer de soep met een staafmixer , maar zorg dat er wel stukjes zichtbaar blijven. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de clams zonder schelp en de peterselie door de soep.
  5. Schep de chowder in warme diepe borden en leg de clams met schelp erin.

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.