Ingrediënten
- 4 rolmopsen uit pot
- 400 g knolselderij, in juliennereepjes
- ½ citroen, geperst
- 1 el mayonaise
- 2-3 eetlepels yoghurt
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 el gembersiroop
- 3 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm
- 1 kleine krop eikenbladsla
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met ruim kokend water.
- Spoel de reepjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Roer in een kom de mayonaise en yoghurt met de kerriepoeder, gembersiroop en 1 eetlepel citroensap tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de knolselderij en 2 eetlepels bieslook erdoor en laat de salade een kwartier staan. Laat de rolmopsen in een vergiet uitlekken. Was de slabladeren en maak ze droog.
- Verdeel de sla over borden en schep de knolselderijsalade erop. Leg de rolmopsen in het midden van de knolselderij en strooi de rest van het bieslook erover.
Bron
uit: kookboek "Over Vis & Vis"
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.