Ingrediënten

  • 8 (diepvries) scholfilets
  • sap van ½ citroen
  • 150 g wortel, julienne gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 200 g prei, in dunne ringetjes
  • 2 el kerriepoeder
  • 200 ml kookroom
  • 2 el verse koriander of (platte) peterselie, grof gehakt
  • platte peterselie, gehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Laat de scholfilets eventueel ontdooien. Besprenkel ze met citroensap en strooi er zout en peper over.
  3. Kook de wortel in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar.
  4. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes 2-3 minuten.
  5. Vet een lage ovenschaal in en leg er 4 scholfilets in. Verdeel ¾ van de wortel en prei over de filets en strooi er wat zout en peper over. Leg de andere scholfilets precies op de andere filets, zodat een soort sandwiches ontstaan. Verdeel de rest van de wortel en prei erover.
  6. Bak de kerriepoeder zachtjes in het bakvet van de prei tot het gaat geuren en roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met zout. Schenk de kerrieroom over de vis. De gehakte koriander of peterselie dient u, voordat het gerecht in de oven gaat, over het gerecht te strooien.
  7. Schuif de schaal in de oven en laat de scholfilets in 20-25 minuten gaar worden. Serveer met een salade van Chinese kool.

Chinese koolsalade

Snijd een halve Chinese kool in dunne reepjes en meng ze met partjes sinaasappel en een dressing van sinaasappelsap, mosterd en olijfolie. Strooi er cashewnoten over.
 

Wijntip

Serveer bij dit gerecht een Pinot Gris uit de Alsace. Dit druivenras vormt een goede combinatie met aziatische gerechten en smaakt lekker bij de kerrie die in dit recept is verwerkt.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.