Ingrediënten
- 4 panklare schollen
- 4 el bloem
- 2 el slaolie
- 25 g boter
- 1 el citroensap en 4 partjes voor de garnering
- 1 el fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries)
- mespuntje mosterd
Bereiding
- Spoel de schollen af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de schol vlak voordat je ze bakt met een snufje zout en de bloem.
- Verhit de slaolie met de boter in twee ruime koekenpannen met antiaanbaklaag. Bak hierin de schollen 2-3 minuten aan elke kant gaar. Tussentijds slechts eenmaal keren! Leg de schollen op een warme schaal en houd ze even warm.
- Voeg citroensap en het bieslook aan het bakvet toe en schep de bieslookdressing over de vis.
Lekker met kort gekookte peultjes en nieuwe aardappeltjes.
Schol
Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
94 kcal/393 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.