Ingrediënten

  • 800 g zeeduivel, moten of hele vis
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 el bruin mosterdzaad
  • 2 uien, in halve ringen gesneden
  • 2 cm verse gember, geschild en heel fijn gesneden of geraspt
  • 1 rode verse peper, in ringetjes gesneden, met of zonder zaadjes
  • 1 el paprikapoeder, pittige variant
  • 5 tenen knoflook, fijn gehakt of door de pers
  • 2 blokjes visbouillon
  • 400 ml kokosmelk, blik
  • handvol blaadjes koriander, of basilicum

Bereiding

  1. Verhit de zonnebloemolie in een grote braadpan op hoog vuur.
  2. Voeg, zodra de olie heet is, de gemalen komijn en mosterdzaadjes aan de pan toe.
  3. Zodra de mosterdzaadjes poffen in de pan, voeg je de uien, gember, rode peper, cayennepeper, paprikapoeder en knoflook hieraan toe.
  4. Bak alles op halfhoog vuur tot de ui zacht is.
  5. Voeg de bouillonblokjes en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat alles nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken. 
  6. Leg de zeeduivel in de pan en zet het vuur zacht. 
  7. Roer af en toe en laat de vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  8. Strooi de korianderblaadjes over de zeeduivel.

Tip

Serveer met bijvoorbeeld gekookte witte rijst en sperziebonen.

Zeeduivel

De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.

Alles over Zeeduivel

Zeeduivel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
15.00 g.