Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 el Griekse yoghurt
- 50 g spinazie
- 1 el kruidenroomkaas
- ½ avocado, in plakjes
- 50 g Hollandse garnalen
Bereiding
- Verhit een koekenpan met een drupje neutrale olie. Voeg de spinazie toe en laat kort slinken.
- Klop de eieren samen met de Griekse yoghurt goed los en giet bij de geslonken spinazie, goed gelijkmatig verdelen.
- Bak de omelet aan één kant tot de randjes gaar zijn. Draai voorzichtig om en bak de andere kant
- Doe je omelet op een bord en besmeer met (kruiden)roomkaas.
- Beleg met plakjes avocado en royaal met Hollandse garnalen.
- Rol op en serveer met vers brood.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.